Scooterrijder gaat ervandoor bij controle in Bergentheim

In Bergentheim is woensdagavond na een achtervolging een scooterbestuurder aangehouden.


Agenten troffen woensdagavond in Bergentheim een scooterrijder aan die geen verlichting voerde. Reden voor een controle want het was donker buiten. Na het geven van een stopteken ging de bestuurder er direct op zijn scooter vandoor en reed de woonwijk in. Hierbij reed de scooterrijder zeer gevaarlijk door de woonwijk waar ook mensen op straat liepen. Wonder boven wonder is er geen ongeval gebeurd.

Na enige tijd lukte het agenten de scooter klem te rijden en de bestuurder aan te houden. De bestuurder ging hierbij in verzet waarna hij door agenten onder controle is gebracht.

Al snel bleek dat er een zelf gemaakte kentekenplaat op de scooter was bevestigd. Na onderzoek is er proces verbaal opgemaakt voor: rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, rijden zonder verlichting, gevaarlijk rijgedrag (art 5a WVW), rijden met een valse kentekenplaat en het negeren van het stopteken.

De bestuurder bleek naderhand nog net minderjarig en is daarom heengezonden. Hij zal op een later tijdstip worden verhoord na een verplicht consult van een raadsman. De scooter met de valse kentekenplaat is in beslag genomen.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: 112Hardenberg

Gerelateerde berichten